17.07.2010

Førsteinntrykk

Ja, nå har jeg kommet fram til denne lille byen i Slovakia, og har vært her i to dager (nesten).
Byen er veldig liten, og det er mange gamle, slitte bygg. Men den er sjarmerende på sin måte.

Da vi kom kjørende med bussen var det en ganske merkelig stemning i klassen. Alle var veldig spente, og ble kanskje litt skuffet over førsteinntrykket. Vi ble satt av utenfor en nedlagt poliklinikk, og ingen skjønte hvor vi var. Dessuten var det vanvittig varmt. Altfor varmt for våre olabukser og slitne kropper.

Her sitter vi utenfor den nedlagte poliklinikken og venter på beskjeder.

Tilslutt fant vi fram til leiligheten, som vi er veldig fornøyd med. Den ligger rett ved gågaten, og i kort avstand fra skolen. Supert for oss! Her skal Martine og jeg bo sammen i en uke, før hun drar hjem til Norge igjen. Tror jeg kommer til å trives veldig her disse ukene:)

I går var vi alle sammen ute og spiste. Og vi fikk absolutt bekreftet hvor billig det er her!
Sentrum (som bare er én gågate) er veldig koselig og har mange koselige uteserveringer.

I dag, vår første hele dag i Slovakia, har vi ordnet oss Slovakiske telefonnummere. Vi har også fått sett hvor skolen ligger. Skolen er faktisk kjempesøt. Et lyserosa bygg med "park" utenfor. Der kommer vi til å trives :)

Mala hora: Her skal vi ha anatomi og histologi de neste ukene.


Etter en omvisning tok vi bussen til en annen by. Der var vi på et badeområde. Det var fantastisk å gå ut i det kalde bassengvannet etter å ha travet rundt i denne varmen en hel formiddag. Etter noen timer med bading og soling (vi må jo passe på å gjøre sånt nå når vi har tid), dro vi til en enorm butikk, Tesco. Der har de alt!
Så nå er kjøleskapet fullt, og vi har fått kjøpt oss en vifte til soverommet (det var ubehagelig varmt å sove der i natt, men nå skal det gå fint).

Dette var en liten oppdatering på mine to første dager i Martin. Tror det kommer til å bli veldig bra når jeg blir mer kjent i byen. Disse to dagene har i hvertfall vært kjempekoselige og fulle av nye inntrykk.

Nå skal vi ut og spise god (og billig) mat.

(P.s. Det tordner og lyner veldig her nå, og vi er livredde).

Ha det fint der hjemme.

Klemmer fra Johanne :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar