02.08.2010

Første dag med praktisk anatomi

Hei igjen!
I dag har vi hatt første dag med praktisk anatomi.
Først så vi på filmer om munnen, nesa osv, før vi gikk ned på disseksjonsrommet for å læremer om alimentary system (fordøyelsessystemet) ved hjelp av dukker og ekte organer. Det var veldig spennende, og jeg lærte mye av å se hvordan ting lå i forhold til hverandre i kroppen. Etter gjennomgangen til læreren fikk vi ta på og studere organene selv. Så i dag har jeg tatt på mye forskjellig, blant annet pharynx og leveren. Ble overrasket over hvor stor leveren er! Ble også overrasket over konsistensen og fargen på organene. De var liksom glatte, myke og gule. Hadde sett for meg at de var mer faste og litt mer røde. Men de er jo ikke levende, da.
Det var i hvertfall veldig spennende og morsomt.
I morgen er det prøve i alimentary system, så for øyeblikket pugger jeg pharynx. Gleder meg til jeg kan stryke enda en prøve av "lista". Og ikke minst ser jeg frem til alle er unnagjort. Men det er en stund til enda, da.
Jeg legger ved noen bilder fra dagen i dag før jeg går tilbake til lesinga:

Kine har sølet kaffe på sin nye frakk, og Nora har nye sko for anledningen :)

Her er et bilde av utsikten fra kjøkkenvinduet her. Ganske fin, synes jeg.

Som dere ser så er det supert vær ute. Selvpining å sitte her inne og lese i dette været. Burde hatt persienner i stua og på kjøkkenet for å slippe å bli minnet om hva jeg går glipp av utenfor. Kanskje jeg skal prøve å sette meg på en benk ute et sted for å lese en dag!?

Men nå skal det leses. Har planer om å klare prøva i morgen, nemlig.
Snakkes.
Klemmer fra Johanne.

4 kommentarer:

 1. Hei Johanne.
  Prøver igjen, har forsøkt å legge inn kommentarer et par ganger tidligere uten å lykkes. Vi leser bloggen din hver dag, og det ser jo virkelig ut som du har noen spennende og interessante dager. Og dette er bare begynnelsen!
  Og prøvene hittil har gått bra forstår vi. Lykke til også med ukens prøver, du gjennomfører nok også disse med glans! Lykke til i alle fall.
  Hilsen mormor og morfar.

  SvarSlett
 2. Hei på dere!
  Så koselig at dere følger med på bloggen.
  Jeg har det fint, og håper at dere også har det.
  Tusen takk for lykkeønskninger.
  Vi snakkes.
  Klem fra meg.

  SvarSlett
 3. Hei Johanne! :)
  Kjempegøy å lese bloggen din, og følge deg i ett nytt land med spennende studier! Høres veldig morsomt ut! Koselig å lese at du trives så godt! Hilser fra hele familien Linnerud! Fortsatt lykke til med alle prøvene, du er flink!
  Klem fra Thea.

  SvarSlett
 4. Hei Thea.
  Så koselig :) Veldig hyggelig at dere følger med på bloggen min. Hils masse tilbake til alle sammen.
  og tusen takk :)
  Klem

  SvarSlett