20.12.2010

Juleferie, endelig!

Hei!
Da var histologieksamen unnagjort. Klarte det :D Så nå er det aldri mer histologi igjen. Jippi!

Og fy søren, jeg er sliten. Tror det hvertfall. Akkurat nå er jeg i en rar tilstand på en måte. Det har liksom ikke helt gått opp for meg at jeg er ferdig med denne eksamen, og selvom jeg bare har sovet sånn ca 6 timer i løpet av de siste 48 timene, klarer jeg av en eller annen grunn ikke å slappe av. Styrer rundt i leiligheten med støvsugeren, vaskekluten, og klesvasken som en zombie. Jaja, det "smeller" vel til kvelden, tenker jeg. Er vel nesten ødelagt når den tid kommer. Hehe. Har gått på noen ekstrabatterier de siste dagene som jeg ikke visste at jeg hadde. Men nå er det over, og jeg kan slappe av. Når gjorde jeg det ordentlig sist? Husker nesten ikke.
Nydelig blir det, hvertfall. Gleder meg skikkelig til å komme hjem til jul nå. Tiden fram til onsdagsmorgen kan godt gå litt fortere.

I natt har jeg "sovet" over hos Torill. Har sovet/fundert på utviklingen av øyet, oogenesen og alle andre skikkelig morsomme histo - og embryodeler i 3 timer, kanskje. Rart det der. Selvom man egentlig veldig vil sove, og veldig trenger å sove, så tar tankene overhånd. Synd at jeg ikke fikk development of eye i dag, for det har jeg tross alt lært meg i drømmeland i natt! Hehe.
Men leste hvertfall sammen med Torill i hele går. Det vil si, vi lekte eksamen. Jeg hadde laget lapper med alle de 141(!!) temaene vi skulle kunne, så trakk vi og forklarte hverandre. Tok noe sånt som 11 timer.. Etter det gikk vi igjennom slidsene vi hadde på eksamen. Altså, de organene og vevene vi skulle se på og identifisere i mikroskopet i dag.
Vi hadde helt klart undervurdert slidetestdelen av eksamen, da. Har hatt to sånne tester tidligere, én senest på torsdag, og det har jo alltid gått kjempebra. Hvem hadde trudd at rotta (hun som er "sjefen" minner om en rotte (uff, nå følte jeg meg slem)) & co skulle være så strenge i dag? Er det ikke jul, da? Hvor er all julegleden? Ikke i histologirommet i 4. etasje på Mala Hora, hvertall. Det er sikkert.
Men vi kom oss gjennom det. Følte oss kanskje ett hakk dummere enn da vi kom, men vi klarte det hvertfall. Vi var forresten 3 stk som tok eksamen i dag. Haha. Må le litt. For noen uker siden var det nemlig mellom 20 og 30 stk som hadde tenkt til å ta preterm i histologi, altså eksamen før eksamensperioden som starter 10. jan. g nå er vi 6stk igjen, 3 i dag og 3 i morgen. Så ja.. Vi er tøffe, syns jeg!
Men hvertfall. Etter slidetesten var det tid for den muntlige delen. Vi kom inn på kontoret til profesor Adamkov. Der hadde han for anledningen tent en del stearinlys og satt frem julegodteri og vann. Ganske koselig, faktisk!
Vi trakk 3 temaer hver, og fikk en halvtime til å forberede oss.
Deretter hørte han oss i temaene, mens de andre satt ved siden av og hørte på.
Jeg trakk noen dumme oppgaver. Bare jeg ikke får denne oppgaven, har jeg sagt nå i flere dager. Og gjett hva? Jammen fikk jeg somites, and their relation to development of urinary system. Hæ? Vil iiikke! En av de andre oppgavene jeg fikk (endometrium & menstrual cycle), var jeg heldigvis trygg på, da! Den siste oppgaven har jeg egentlig aldri sett før, men rodde meg inn med ett eller annet greier.
Men herregud. Jeg klarte det jo! Og det er jeg kjempefornøyd med!
Nå kan jeg slappe av litt mer i jula enn hva jeg hadde kunnet gjort hvis jeg ikke hadde tatt eksamen i dag. Føler jeg trenger det nå, så det skal bli supert!
Og når jeg drar herfra klokken 04.00 onsdagsmorgen, skal jeg ikke tilbake før rundt 20. januar. Jeg har meldt meg opp til anatomieksamen 26. januar, og har tenkt til å prøve å lese hjemme/i Bergen så mye som mulig. Trenger jo ikke å være her nede i Slovakistan noe mer enn nødvendig, sant?
Men nå er det tilbake til vaskekluten. Etterpå skal kofferten og bagen pakkes, også er det jente-taco-spleisekveld hos Nora og Helle.

Ha det bra så lenge. Og GOD JUL!

2 kommentarer:

  1. Gratulerer jenta mi! Du er kjempetøff! jeg VET hvor utrolig mye du har måttet lære deg til i dag, og jeg vet at de detaljene dere testes i er far beyond det vi måtte kunne på eksamen i Norge! Dere blir supergode! Nå gleder vi oss MASSE til du kommer hjem! Hvil deg og nyt, det er vel fortjent! Stor klem fra hele familien!

    SvarSlett
  2. Tusen takk :D Gleder meg masse til å komme hjem til dere også! Det skal bli godt!

    SvarSlett