10.06.2011

Uflaks er min verste fiende...

Den lykkefølelsen jeg hadde håpet på å sitte med på denne tiden i dag, er på ingen måte til stedet. Så forbered dere på et negativt innlegg..
Som dere sikkert da har skjønt, så gikk muntlig biokjemiekamen alt annet enn bra i dag.
Og når jeg sammenlikner følelsen jeg har nå, men følelsen jeg hadde etter stryk på anatomi i januar, er dette av en eller annen grunn mye tyngre. Jeg vet jo godt at det er veldig vanlig å stryke på eksamener her nede, og da spesielt i denne eksamensperioden. Skulle bare så inderlig ønske at det ikke gjaldt meg akkurat nå.

Noe av grunnen til at det ikke gikk bra, er vel at jeg ikke kunne stoffet godt nok, men jeg må få si at uflaksen nok spilte den største rollen i dag. Lurer på hva som skjer med meg og uflaks på trekking av eksamensoppgaver. Trakk dumme oppgaver i histologi før jul og... Når skal dette snu?
Oppgavene jeg trakk var rett og slett utrolig kjedelige. Dessuten var to av dem temaer vi ikke har hatt på noen creditprøver tidligere, så forutsetningene for å kunne dem er ikke like gode. Ingen av dem var oppgaver hvor jeg kunne vise at jeg kunne noe ordentlig biokjemi. Alt jeg har lært meg av reaksjoner i kroppen med enzymer, regulering og sammenheng mellom hverandre.. Fikk ikke vist noe av det! Og det er helt utrolig surt.
Følte på ingen måte at alt satt perfekt, men følte vel egentlig at jeg kunne nok til å stå i dag. Om jeg bare hadde trukket andre temaer... Nesten hva som helst, tror jeg.
Vet jo godt at jeg egentlig bør kunne alt, men bittelitt flaks en gang i blant hadde vel ikke skadet?
Det hjalp vel ikke heller noe særlig på saken at jeg hadde den verste professoren på eksamen heller. Han har hatt 6 elever oppe til eksamen frem til nå, og strøket halvparten. Mens han andre professoren har hatt 3 ganger så mange, og foreløpig ikke strøket noen.. I tillegg hadde jeg to utrolig flinke studenter før meg i dag. Ble kjempeimponert over dem. Men det er ikke så kult å komme etter noen som er så flinke..

Så ja. Skuffelsen er veldig stor.. Merker at jeg er livredd for at dette skal gå rett vest, sånn at jeg må ta friår neste år. Men jeg får vel ikke ta noen sorger på forskudd. Har allerede meldt meg opp til nytt forsøk på denne eksamenen neste uke. Håper på mer flaks og kunnskap da..
Nå skal jeg egentlig prøve å sove, men merker at det er veldig vanskelig. Til tross for at en pipende flaggermus har en stor tendens til å holde meg våken om natten for tiden. I natt fikk jeg faktisk ikke sove før det begynte å bli lyst ute og den endelig ble stille.. Vet i hvertfall at jeg ikke orker å se på noe som helst som har med skole å gjøre i dag. Grøsser av tanken på at jeg faktisk må ta opp igjen de dumme biokjemibøkene allerede i morgen..
Ja, da er vel dette på en måte bra da, eller?
 Får prøve å gjøre noe hyggelig i dag for å få tankene bort fra alt dette...
Hadet bra!

3 kommentarer:

 1. Hei! Så synd at det gikk dårlig på eksamen - men jeg tror garantert du klarer deg bra neste uke :D stå på - vi har alle nederlag,og dess bedre blir oppturene! ;)

  SvarSlett
 2. Kjøre Johanne. Jeg har et livsmotto som har hjulpet meg i litt tyngre tider. Per ardua ad astra ("Med motgang til seier"). Ikke la denne trekke deg ned for lenge, vi vet alle hva slags kvaliteter og ferdigheter du sitter med, så løpet er på ingen måte kjørt. Alt du trenger er en god natts søvn nå, spare litt energi, så er du klar for innsats igjen i morgen. Ikke mist troen på deg selv, jeg vet godt at du kommer til å klare deg helt fint uavhengig dagens resultat. Du hadde uflaks, og jeg vet at flaksen vil komme deg til unnsetning også - allerede til uken, får vi håpe.

  Ikke glem hvor flink du er, og resultatene du har fått tidligere i år. MASSE lykke til, Johanne, det kommer til å gå så bra <3

  SvarSlett
 3. Anonym: Ja, det var veldig synd. Men det er som du sier; oppturen blir vel enda bedre da! Takk for koselig kommentar!


  Jørgen: Du er vel snill! Jeg er jo så heldig som har alle dere der hjemme som hjelper meg. Tusen takk for kjempekoselig og støttende kommentar <3

  SvarSlett